Page 15 - butlleti maig

This is a SEO version of butlleti maig. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

CP

CAS PRÀCTIC

LA GESTIÓ D’UN RESIDU COM A SUBPRODUCTE: FABRICACIÓ D’ADOBS PER A L’AGRICULTURA

PG 9 BUTLLETÍ DE LA BORSA DE SUBPRODUCTES DE CATALUNYA

El procés habitual de gestió dels subproductes és el següent:

1- Recerca del potencial productor del subproducte i comunicació amb l’empresa PRODUCTOS AGRÍCOLAS MACASA, SL. Es fa a través dels contactes comercials habituals i, molt freqüentment, de la Borsa de Subproductes de Catalunya.

2- Estudi de la idoneïtat del residu per a la fabricació d’adobs orgànics i organominerals granulats. Aquest és el punt més important, perquè d’aquest en depèn una fabricació correcta i l’obtenció dels productes amb les característiques de qualitat adequades. La disponibilitat de laboratoris i planta pilot propis i de personal especialitzat en el tema permet una bona gestió en aquest aspecte.

3- Un cop s’ha comprovat que el residu és adequat com a substitut d’una matèria primera, es formalitza la documentació necessària que han de presentar les empreses productora i receptora a l’Agència de Residus de Catalunya, per declarar-lo com a subproducte.

4- L’Agència de Residus de Catalunya examina la documentació i, en aquest cas de fabricació de fertilitzants, en què hi ha una normativa específca que l’afecta es fa la consulta a l’administració competent perquè es manifesti. Si tot és correcte, l’Agència de Residus de Cata-lunya emet una resolució en què declara favorable la gestió del residu com a subproducte.

5- En aquest moment ja es pot gestionar el subproducte; així, l’empresa proveïdora gestiona el seu residu amb PRODUCTOS AGRÍCOLAS MA-CASA, SL perquè l’utilitzi com a substitut d’una matèria primera en la fabricació dels seus productes.

Page 15 - butlleti maig

This is a SEO version of butlleti maig. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »